Известие

Collapse
No announcement yet.

Отностно: Бартер - Фиат Мареа 1.6 16V за Алфа 164 2.5 TDI

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отностно: Бартер - Фиат Мареа 1.6 16V за Алфа 164 2.5 TDI

Здравейте колеги!Брат ми се е пощурил да си сменя Мареата за Алфа 164 дизел!Просто незнам какво да го посъветвам!Реших да се допитам до вас, като хора, които карат такъв автомобил, и могат да дадът правилният съвет!!!
    Първо да изложа състоянието на двата автомобила:

- Мареата му е перфектна, обслужена е преди 6,7 месеца/всички консумативи, ангренаж, ролки и т.н./, няма нищо разбито по нея, стегната отвсякъде!1997 година е ,има климатроник и вс. екстри без кожа,нов внос, изобщо колата е супер!Има платено автокаско, преглед, гражданска и т.н.Просто не и харесва возията и му малее нещо/макар, че е много широка и удобна/, била нисък клас кола!Не мога да го разбера, ама както и да е!!!

- Алфата, е внос декември от Италия!От автокъща Мавърик!Немога да кача линка нещо, и ако може да я погледнете направо от мобилето!Ето няколко снимки, за да добиете най-обща представа!
    1998 година е с всички екстри без кожа!Искат и 4300 лв., което според мен е много ниска цена за такъв клас кола!А иначе състоянието и е доста добро, което ме учуди даже!Изглежда ,че не е много км.

Не съм наясно с 164 що за кола е!!!Това ми е главното питане към вас!!!Държи сравнително ниска цена, и това ме навежда на мисълта ,че не е много добра кола - пак казвам нямам никакви наблюдения!И този двигател 2.5 TDI ,кажете повече за него - разход, поддръжка и т.н.Знам, че е без ремък, със зъбни колела, с две глави и с това се изчерпва инф. ми!Казвали са ми в сервиз на Алфа, че имал проблеми с главите и помпата!

С две думи: какво бихте го посъветвали - да смени ли поддържаната и в перфектно състояние Мареа за такава Алфа дизел или не!!!Вие какво бихте направили на негово място!

Много благодаря предварително на всички, които се отзоват!

Весели Празници на всички съфорумци!!!

Здравей колега!
    Алфата е на светлинни години от Мареа-та...аз имах такава 3 години преди да я сменя със сегашната ми. Не съм и правил нищо съществено освен регулярните консумативи. Колата вози като кораб, и много лесно се управлява въпреки че е доста широка. Аз ако бях на мястото на брат ти нямаше да се замисля...но имай в предвид че тази кола се продава много трудно особено ако е карана в България...т.е. сега ако я вземе трябва да си я кара...ако после размисли...ще е късно . Те може би и за това предлагат бартер... Цената е добра и изглежда много добре...аз съм ЗА бартера! Ако човека е мераклия НЯМА да съжалява
    Обезателно и направете диагностика преди всичко...тогава ще ви е ясно какво купувате
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

Тая Алфа ще си остане вечно негова. Според мен да я взема ако е ПЕРФЕКТНА, иначе не. Освен това изглежда по-дърта от Мареата, понеже питаш какво бихме направили на негово място - аз лично качвам се карам, колата ме грабва или не и всичко друго на заден план. Е, това не е най-рационалното поведение ама то при Алфите е така . . .
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ако е хубава я взимайте,само дето 98 няма такава кола
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

много благодаря на всички!Май ще го оставя да реши сам!Че после нали знаете ако Алфата се окаже "дарак", кой ще стане виновен

Comment

Първоначално публикувано от Mury
            Ако е хубава я взимайте,само дето 98 няма такава кола
            Ами колега този модел го дават да се произвежда от 1994 до 1998 година, а и тази е с осмица на прозорците!Поне в този сайт:
            http://www.autoweek.nl така го описват!
            Май годината и е 1998 ,ама година разлика не е от толкова важно значение в случая!Състоянието и е добро - това е по-важното!
            Ама нека си рашава сам, че да не стана аз виновен после

Comment

алфа 164

Карам такава кола вече почти , година и съм много доволен от нея въпреки че съм имал проблеми с нея ... на возия - уникална , вървеж - много добър , екстри - супер ... само поддръжка и каране .. това е .
              Разход зимно време в града 11 - 12 , извънградско 100 -120 > 7 литра нафта , а когато си я настъпваш си харчи , но има защо , успех и се надявам да си поредния с такава хубава Алфа ...
              Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
              АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
              АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
              eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

Re: алфа 164

Първоначално публикувано от icedoc
                Карам такава кола вече почти , година и съм много доволен от нея въпреки че съм имал проблеми с нея ... на возия - уникална , вървеж - много добър , екстри - супер ... само поддръжка и каране .. това е .
                Разход зимно време в града 11 - 12 , извънградско 100 -120 > 7 литра нафта , а когато си я настъпваш си харчи , но има защо , успех и се надявам да си поредния с такава хубава Алфа ...
                Мерси много за инфото!Какви точно проблеми ти е създавала Алфата, често срещани ли са при нея и как можем да разберем дали и тази няма същите?Брат ми утре ще я води на майстор, за да я прегледат по-обстойно, пък каквото сабя покаже и майстора каже

Comment

alfa164

какво стана с бартера.гледам че тази алфа стои още в мобилето.

Comment

Да бе вярно колега кажи какво стана с бартера.
                    BMW E36 328CI 04.1998 - 230 кончета, 6-степенна скоростна кутия от Е46 330 и шпер-диференциал
                    ALFA ROMEO 155 2.5TD 12.1995 - много скъпа вече тая нафта
                    BMW E36 320CI 02.1995 - абе става

Comment

Working...
                    X